Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

Skupina Best Hotel Properties predala Hotel InterContinental Praha

Foto: BHP

Best Hotel Properties (BHP) a.s. včera predala svoj nepriamy 90-% podiel vo vlastníckej štruktúre spoločností, prostredníctvom ktorých vlastnila Hotel InterContinental Praha.

Bratislava 1. februára (OTS) - Novým vlastníkom sa stala investičná spoločnosť R2G Heritage. Hodnota predmetu transakcie finálne dosiahla 222 miliónov eur.

Pozitívne hodnotíme, že sa nám túto transakciu podarilo dotiahnuť do úspešného konca. Počas piatich rokov vlastníctva tejto ikonickej nehnuteľnosti s vynikajúcou polohou v absolútnom centre Prahy sa nám podarilo naplniť potenciál našej investície v tomto hoteli. Sme si istí, že aj s novým majiteľom bude pražský InterContinental naďalej patriť k top aktívam na lokálnom hotelovom trhu,“ povedal predseda predstavenstva BHP Branislav Babík.

Pražský hotel InterContinental bol postavený v rokoch 1968 – 1974 a neskôr kompletne zrekonštruovaný s dôrazom na zachovanie pôvodnej architektúry. V hoteli sa nachádza 372 izieb a 14 konferenčných miestností s celkovou kapacitou 580 delegátov. Tento legendárny hotel s unikátnou polohou neďaleko Pařížskej ulice, postavený v brutalistickom štýle, predstavuje syntézu špičkovej architektúry a českého výtvareného umenia 70-tych rokov minulého storočia.