Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Ekonomika

Skupina Best Hotel Properties predáva Hotel InterContinental Praha

Foto: BHP

Best Hotel Properties (BHP) a.s. predáva svoj nepriamy 90% podiel vo vlastníckej štruktúre spoločností, prostredníctvom ktorých vlastní Hotel InterContinental Praha.

Bratislava 21. decembra (OTS) - Nadobúdateľom podielu je investičná spoločnosť R2G Heritage. Odhadovaná hodnota predmetu transakcie je 225 miliónov eur.

Počas piatich rokov vlastníctva tohto ikonického hotela s vynikajúcou polohou v absolútnom centre mesta sa nám, ako hotelovej skupine, podarilo naplniť potenciál, ktorý naša investícia v tomto hoteli ponúkla. Sme si istí, že aj s novým majiteľom bude pražský InterContinental naďalej patriť k top nehnuteľnostiam na lokálnom hotelovom trhu,“ povedal na margo transakcie predseda predstavenstva BHP Branislav Babík.

Právne poradenstvo predávajúcej strane poskytla právna kancelária Dentons; finančné poradenstvo zastrešila spoločnosť J&T IB and Capital Markets.

Pražský hotel InterContinental bol postavený v rokoch 1968 – 1974 a neskôr kompletne zrekonštruovaný s dôrazom na zachovanie pôvodnej architektúry. V hoteli sa nachádza 372 izieb a 14 konferenčných miestností s celkovou kapacitou 580 delegátov. Tento legendárny hotel s unikátnou polohou neďaleko Pařížskej ulice, postavený v brutalistickom štýle, predstavuje syntézu špičkovej architektúry a českého výtvareného umenia 70-tych rokov minulého storočia.