Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 29. máj 2024Meniny má Vilma
< sekcia Ekonomika

Skupina Cineworld požiadala v USA o ochranu pred veriteľmi

Ilustračné foto. Foto: TASR - Ján Krošlák

Cineworld, ktorá prevádzkuje v USA stovky kín, uviedla, že požiadala o ochranu pred veriteľmi podľa kapitoly 11 amerického zákona o bankrote na konkurznom súde v Texase.

Londýn 7. septembra (TASR) - Skupina Cineworld požiadala v USA o bankrotovú ochranu. Britská skupina je druhým najväčším prevádzkovateľom siete kín na svete.

Cineworld, ktorá prevádzkuje v USA stovky kín, uviedla, že požiadala o ochranu pred veriteľmi podľa kapitoly 11 amerického zákona o bankrote na konkurznom súde v Texase. Ochrana pred veriteľmi by umožnila skupine pokračovať v prevádzke, zatiaľ čo by pracovala na reštrukturalizácii a pláne na zníženie zadlženosti.

Skupina uviedla, že by sa chcela dostať spod bankrotovej ochrany v 1. kvartáli budúceho roka a že si zabezpečila financovanie vo výške 1,94 miliardy USD (1,96 miliardy eur) od existujúcich veriteľov na toto obdobie.

Priblížila, že sa bude snažiť o realizáciu transakcie, ktorá výrazne zníži jej dlh, posilní jej bilanciu a finančnú flexibilitu. Firma tiež varovala existujúcich akcionárov, že v rámci bankrotového procesu bude ich podiel výrazne zriedený.

(1 EUR = 0,9885 USD)