Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 29. máj 2024Meniny má Vilma
< sekcia Ekonomika

Skupina EP Group zvýšila ponuku na prevzatie vlastníka britskej pošty

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

EP Group teraz podľa britských pravidiel týkajúcich sa akvizícií musí podať záväznú ponuku na 29. mája.

Londýn 15. mája (TASR) - Investičná skupina EP Group českého miliardára Daniela Křetínského zvýšila ponuku na prevzatie spoločnosti International Distributions Services (IDS), ktorá vlastní britskú poštu Royal Mail. TASR o tom informuje na základe správy agentúry AFP.

Firma IDS uviedla, že dostala vylepšenú predbežnú ponuku na prevzatie v hodnote 3,5 miliardy GBP (4,08 miliardy eur) a že je rozhodnutá odporučiť akcionárom, aby ju prijali, ak EP Group oficiálne predloží záväznú ponuku v uvedenej hodnote.

EP Group zvýšila ponuku na 3,7 GBP za akcie IDS, ktoré ešte nevlastní, z 3,20 GBP. Křetínského konglomerát už kontroluje v IDS 27,6 %.

"Predstavenstvo po zvážení návrhu signalizovalo skupine EP Group, že je ochotné odporučiť akcionárom IDS, aby ponuku prijali, ak bude predložená," uviedla IDS. Predstavenstvo IDE "bude pokračovať v rokovaniach s EP Group, aby podrobnejšie preskúmalo návrh".

Prekvapivé oznámenie spôsobilo, že hodnota akcií IDS v neskorých popoludňajších obchodoch na londýnskej burze vyskočila takmer o pätinu.

EP Group teraz podľa britských pravidiel týkajúcich sa akvizícií musí podať záväznú ponuku na 29. mája.

Křetínský sa tiež dohodol, že predloží súbor "zmluvných záväzkov" na ochranu kľúčových faktorov verejného záujmu, ktoré uznávajú postavenie Royal Mail ako významnej súčasti národnej infraštruktúry v Británii.

(1 EUR = 0,8584 GBP)