Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Ekonomika

Skupina Goodman rozšíri v Senci logistické centrum

Logistické centrum pri Senci. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Bude to prvá plne špekulatívna výstavba skupiny Goodman na Slovensku ako reakcia na rastúci dopyt trhu po kvalitných logistických priestoroch.


Bratislava 26. januára (TASR) - Skupina Goodman, ktorá podniká v oblasti vlastníctva, rozvoja a správy priemyselných nehnuteľností, rozširuje plochu Goodman Senec Logistics Center na Slovensku o nové špekulatívne priestory v celkovej rozlohe 12.680 štvorcových metrov (m2). Bude to prvá plne špekulatívna výstavba skupiny Goodman na Slovensku ako reakcia na rastúci dopyt trhu po kvalitných logistických priestoroch.

Flexibilná konštrukcia umožňuje požadovaný priestor rozdeliť na tri samostatné jednotky a poskytuje 25 až 31 nakladacích brán so svetlou výškou 10 m. Novovybudovaná autobusová zastávka, uvedená do prevádzky v decembri 2015, sa pre potenciálnych zamestnancov nachádza v tesnej blízkosti logistického centra. Dokončenie je plánované na koniec júna 2016.

"V priebehu posledných 12 mesiacov zaznamenala spoločnosť Goodman vysoký dopyt po priestoroch v Goodman Senec Logistics Centre a podpísala šesť lízingových dohôd na 33.000 m2 plochy. Vzhľadom na rýchly rast logistického centra je tento nový špekulatívny projekt navrhnutý tak, aby naplnil očakávania trhu po strategicky umiestnených logistických priestoroch vysokej kvality," informoval Jan Palek, Goodman Country Manager CZ&SK.

Logistické centrum je vo vlastníctve Goodman European Partnership, vlajkovej lode spoločnosti Goodman. Je vhodne situované len 18 km od bratislavského letiska, čo z neho robí jednu z najväčších a najatraktívnejších logistických zón na Slovensku. Je ľahko dostupné z diaľnice D1 spájajúcej Bratislavu, Trnavu a rozvíjajúce sa logistické centrum v Poľsku. Ponúka tiež bezproblémové spojenie s Českom a Rakúskom. Úplne dokončené centrum ponúkne plochu až 100.000 m2 logistického priestoru.