Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Ekonomika

Tohtoročná charterová sezóna na letisku Sliač bola najlepšia

Letisko Sliač Foto: TASR/Dušan Hein

Letisko odbavilo 117 charterových letov a do konca roku plánuje prepraviť približne 40.000 cestujúcich.

Sliač 6. októbra (TASR) - Za najlepšiu v histórii označil uplynulú letnú charterovú sezónu na civilnom Letisku Sliač jeho výkonný riaditeľ Roland Schaller. Letisko odbavilo 117 charterových letov a do konca roku plánuje prepraviť približne 40.000 cestujúcich.

Pre porovnanie, vlani prepravilo letisko takmer 23.000 cestujúcich v 70 charterových letoch, rok predtým to bolo o zhruba 10.000 cestujúcich viac. Letov však bolo 112.

Okrem tradičných destinácií, ako sú turecká Antalya, bulharský Burgas, Heraklion na Kréte a Hurghada v Egypte, pribudol tento rok aj grécky polostrov Peloponéz a letisko v Araxose, uviedol pre TASR riaditeľ.

Okrem toho cez sliačske letisko prechádza aj značná časť obchodnej nákladnej dopravy. Doteraz prešlo jeho bránami takmer 388 ton tovaru. Letisko poskytuje služby aj vojenským lietadlám, záchrannej službe či športovému letectvu.

Letisko sa neustále snaží získať pre seba na pravidelné lety aj niektorú z leteckých spoločností. Podľa riaditeľa všetko však závisí od viacero okolností, výsledkov analýz, ale aj rokovaní s podnikateľmi, samosprávnym krajom a samosprávami.

Spoločnosť aktuálne zamestnáva 39 ľudí.