Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Ekonomika

Slováci podľa prieskumu na pultoch predajní najviac vyhľadávajú pečivo

Foto: TASR/František Iván

Podľa výšky tržieb na popredných miestach figurujú rožky, chlieb, banány, mandarínky, šunka, bagety a sladké oblátky.

Bratislava 15. júla (TASR) - Slováci na pultoch predajní najviac vyhľadávajú pečivo – sladké i slané, ovocie a pivo.

V čele rebríčka najpredávanejších komodít v 1. polroku 2012 figurovali čerstvé potraviny, najmä z kategórie dennej spotreby. Vyplýva to z údajov siete potravín CBA Slovakia.

V objeme predaja, teda v počte predaných kusov, boli v prvej desiatke rebríčka rožky, vajcia, koláče, kaiserky, banány a sladké oblátky. Podľa výšky tržieb na popredných miestach figurujú rožky, chlieb, banány, mandarínky, šunka, bagety a sladké oblátky.

V 1. polroku 2012 sa do predaja ešte významnejšie nepremietli produkty nakupované najmä v letných mesiacoch, hoci červená dyňa už svojou predajnosťou vstúpila do prvej päťdesiatky najpredávanejších výrobkov.

"V letnom období evidujeme zvýšený záujem o pivá, nealkoholické nápoje a tvrdý alkohol. Na 28. priečku predajnosti v eurách sa vyšplhalo kilogramové balenie kryštálového cukru z Považského cukrovaru. V období zberu sezónneho ovocia, zavárania a spracúvania na džemy, či mrazenú dreň očakávame zvýšený nárast objemu predaja tejto komodity," priblížil viceprezident CBA Slovakia Vladimír Kocúrek.

"V našich predajniach ponúkame zákazníkom najmä slovenské výrobky a produkty vyrobené na Slovensku. Zároveň nás teší, že zákazníci ich očakávajú a tieto výrobky nakupujú. Dôkazom je hodnota aj objem ich predaja. V prvej desiatke najpredávanejších potravín sú hlavne čerstvé výrobky vyprodukované na Slovensku," doplnil Kocúrek.

M-MARKET, a.s., je slovenskou investičnou spoločnosťou so sídlom v Lučenci. Najznámejším projektom spoločnosti je sieť potravín CBA Slovakia. Do svojej súčasnej podoby sa transformovala v roku 1997.