Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

Slováci sú bohatší o ďalšiu inovatívnu službu

Foto: Besteron

Len pred pár dňami spustila oficiálne svoje služby nová slovenská platobná brána Besteron. V porovnaní s konkurenciou ponúka ihneď niekoľko výhod.

Bratislava 18. júna (OTS) - Slovenský e-commerce je bohatší o ďalšiu zaujímavú firmu, s potenciálom preniknúť na zahraničné trhy. Besteron je prvá online platobná brána, ktorá nenarába s peniazmi klienta, ale klient pracuje priamo so svojim bankovým prostredím, ktoré mu je známe. Môže tak pomôcť nielen klientom, ale aj samotným majiteľom e-shopov. Momentálne je z niekoľkých možností platieb k dispozícií platba kartou. Ostatné možnosti budú spustené v dohľadnom čase.

Za službou stoja dvaja mladí, len 25 roční podnikatelia, ktorí však vo svete e-podnikania nie sú žiadnymi nováčikmi. Miroslav Kráľ a Róbert Kabina sú majitelia e-shopov a s online platbami mali aj niekoľko
Foto: Besteron
negatívnych skúseností. „Najhoršie bolo to, že proces platby dlho trval, visel niekde vo virtuálnom účte a nebol prehľadný“, hovorí Miroslav Kráľ. Jeho spoločník, Róbert Kabina ho dopĺňa: „aj preto sme sa rozhodli zamerať práve na tieto chyby a vyladiť ich. Výsledkom toho je služba, ktorá navyše patrí medzi najinovatívnejšie spomedzi konkurencie“.

Trendový obchod so slovenskými topánkami, Novesta.sk, bol prvý e-shop, ktorý platbu cez platobnú bránu Besteron vyskúšal. Prevádzkovateľ e-shopu Ing. Matej Bies tvrdí: „teší nás, že sme mohli byť súčasťou tejto novej služby. Platba samozrejme prebehla bez problémov, bola rýchla a efektívna a mohli sme tak začať s expedíciou tovaru. Spokojní sme aj my a aj samotný zákazník“.

Ako prvé boli za pomoci Besteronu kúpené dámske farebné tenisky Star master jeans.
Následne, po prvej úspešnej platbe v e-shope Novesta.sk, bola služba implementovaná do ďalších e-shopov.

V blízkej dobe pribudnú efektívne platby UniPlatba, ČSOB Platobné tlačidlo, TatraPay, Sporopay, WEBpay či VÚB platby a bezpečné bankové prevody cez internetové bankovníctvo väčšiny slovenských bánk.