Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Ekonomika

Slovak Telekom rozšíril 5G sieť do ďalších miest a obcí

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Júlia Jánošíková

K 13. februáru zvýšil svoje pokrytie na 55,3 % populácie Slovenska.

Bratislava 14. februára (TASR) - Mobilný operátor Slovak Telekom pokračuje v rozširovaní 5G siete. K 13. februáru zvýšil svoje pokrytie na 55,3 % populácie Slovenska. V stredu o tom informoval hovorca Slovak Telekom Michal Korec.

Pokrytie 5G sieťou mobilný operátor rozšíril o sedem nových miest. Ide o Brezno, Hurbanovo, časť Kolárova, Komárno, Nová Baňa, Rožňava a časť Tvrdošína. Rozšírili aj pokrytie v Šuranoch a na letisku v Piešťanoch. "Spolu je 5G sieť Telekomu už v 83 mestách Slovenska, pričom niektoré sú pokryté čiastočne," priblížil Korec.

Pokrytie 5G sieťou dorazilo aj do ďalších 39 obcí, dokopy ich je tak pokrytých už 511. Pribudli obce Báhoň, Bodza, Bodzianske Lúky, Brehy, Brestovec, Čalovec, Čeľadice, Debraď, Demänovská Dolina, Dolné Orešany, Holiare, Horná Kráľová, Horné Hámre, Hronský Beňadik, Chotín, Iža, Jelenec, Kalša, Kameničná, Lipové, Marcelová, Močenok, Obyce, Okoličná na Ostrove, Píla, Pribeta, Sielnica, Slanec, Slančík, Slanské Nové Mesto, Smolenice, Sokolce, Špačince, Šrobárová, Šúrovce, Topoľčianky, Veľké Pole, Vrbová nad Váhom, Žirany.

Mobilný operátor rozširuje 5G sieť aj do turistických oblastí. Prvou turistickou lokalitou sa stala v januári Jasná, k nej pribudli po novom Tále a Štrbské Pleso. "Napokon je už 5G aj na Lomnickom štíte, kde doteraz bola 4G sieť," doplnil Korec.