Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

Slovenská firma Aliter Technologies získala kontrakt v súťaži pre NATO

Ilustračná snímka Foto: TASR/Henrich Mišovič

Slovenská firma s pobočkou v kanadskom Toronte bude v multimiliónovom kontrakte dodávať riešenia na odstraňovanie nedostatkov balíka informačno-komunikačných spôsobilostí NATO.

Bratislava 7. decembra (TASR) - Slovenská firma Aliter Technologies získala multimiliónový kontrakt v súťaži pre NATO. Pracovať bude na odstraňovaní nedostatkov informačno-komunikačných spôsobilostí Severoatlantickej aliancie.

"Sme hrdí na to, že práve nám sa ako jednej z mála spoločností zo Slovenska podarilo uspieť v takej veľkej súťaži. Plníme tým svoju víziu neustále rozširovať naše portfólio do celého sveta," povedal riaditeľ spoločnosti Peter Dostál.

Slovenská firma s pobočkou v kanadskom Toronte bude v multimiliónovom kontrakte dodávať riešenia na odstraňovanie nedostatkov balíka informačno-komunikačných spôsobilostí NATO, konkrétne pre systém Dragonfly. "Ten je centrálnym komponentom balíka a kombinuje najmodernejšie technologické riešenie s vysokým výkonom, informačnou bezpečnosťou a aplikáciami pre vybudovanie nasaditeľného veliteľstva NATO," vysvetlil Dostál.

Nedostatky v systéme Dragonfly plánuje spoločnosť riešiť modernou a bezpečnou infraštruktúrou vrátane hardvéru a softvéru pre zabezpečenie potrebného výpočtového výkonu, dátových úložísk, riadenia, virtualizácie, zálohovania či DR riešenia.