Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Ekonomika

Slovenská komora daňových poradcov oceňovala záverečné práce študentov

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Do oceňovania sa zapojilo sedem fakúlt. Jednotlivé katedry, na ktorých práce vznikli, vybrali a nominovali najlepšie práce z uplynulého školského roka.  

Bratislava 19. novembra (TASR) - Trinásť študentov ekonomických a právnických fakúlt vysokých škôl získalo ocenenie Tax Advisors Award 2018 za univerzitné práce, ktoré udelila Slovenská komora daňových poradcov (SKDP). Práce sú podľa komory prínosom pre daňovú teóriu a prax.

Do oceňovania sa zapojilo sedem fakúlt. Jednotlivé katedry, na ktorých práce vznikli, vybrali a nominovali najlepšie práce z uplynulého školského roka.  

"Zúčastnení študenti mali vynikajúco vypracované záverečné práce, preto sme im ponúkli možnosť prezentovať ich pred odbornou verejnosťou – daňovými poradcami. Je to šanca nadviazať profesionálne kontakty do budúcnosti a prípadne získať zaujímavú pracovnú ponuku," konštatovala Dana Droppová zo SKDP.

Práce sa týkali súčasnej praxe v oblasti daní. Zaujímavými témami boli podľa komory napríklad "Výmena informácií ako nástroj na zamedzenie vyhýbania sa daňovým povinnostiam" či "Zmluvy o zamedzení dvojitého zdanenia" alebo "Korporátna daň ako nástroj fiškálnej politiky".

Slovenská komora daňových poradcov chce prepájať prax a školský systém, preto bude v spolupráci s univerzitami pokračovať, okrem prednášok aj formou oceňovania záverečných prác.