Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

Slovenská ZlavaDna.sk rozširuje podnikanie v Česku

Slovenská ZlavaDna.sk rozširuje podnikanie v Česku. Kúpila populárny gastroportál KuponPlus.cz Foto: ZlavaDna.sk

Kúpila populárny gastroportál KuponPlus.cz.

Bratislava 8. septembra (OTS) - Český zľavový gastroportál KuponPlus.cz má nového vlastníka zo Slovenska. Je ním spoločnosť Creative Web, ktorá je na zľavovom trhu známym hráčom. Na Slovensku prevádzkuje trhovú jednotku ZlavaDna.sk a u našich susedov českú verziu SlevaDne.cz. Okrem toho aj portály Boomer.sk, Bookio.sk či Bookio.cz.

Slovenská firma s globálnym smerovaním
Akvizícia silného českého hráča nasleduje približne rok po tom, čo sa spoločnosti Creative Web podarilo predať portály Obedovat.sk a Lunchtime.cz za 2,44 milióna EUR. Rekordná investícia priniesla slovenskej firme dostatočný kapitál na investovanie a posilňovanie svojho postavenia v strednej Európe. Výsledkom tohto snaženia je aj kúpa českého gastroportálu KuponPlus.cz.

Na českom zľavovom trhu pôsobí príliš veľa zľavových portálov a zákonite tak nastáva konsolidácia. Našu pozíciu sme pripravení posilňovať prirodzeným rastom aj ďalšími akvizíciami,“ informoval v súvislosti s kúpou portálu KuponPlus.cz, Zdenko Hoschek, konateľ spoločnosti Creative Web. Netajil ani ambíciu naďalej posilňovať podnikanie za hranicami Slovenska. „Časť z peňazí, ktoré sme získali predajom Obedovat.sk a Lunchtime.cz plánujeme investovať do rozvoja podnikania aj v susedných krajinách. Okrem poslednej akvizície rozbiehame projekt Bookio v Budapešti, kde už fungujeme od augusta a taktiež plánujeme na jeseň založiť pobočku vo Viedni,“ doplnil Zdenko Hoschek.

V Česku už stabilným hráčom
S podnikaním na českom trhu začala slovenská spoločnosť už v roku 2011, kedy spustila zľavový portál SlevaDne.cz. V roku 2014 nasledovalo uvedenie online rezervačného portálu Bookio.cz, ktoré funguje aj ako rezervačný systém pre reštaurácie. V súčasnosti má Creative Web v oboch projektoch tisícky partnerov a naďalej sa rozširuje. Ďalším krokom je najnovšia akvizícia s gastroportálom KuponPlus.cz. Ten získala od spoločnosti RAM Internet Ventures. Obe strany sa dohodli, že hodnotu akvizície nebudú zverejňovať. „Našou ambíciou je získať väčší trhový podiel v Českej republike a stať sa tak druhým najvýznamnejším hráčom na tunajšom zľavovom trhu,“ uzatvára Zdenko Hoschek.

O KuponPlus.cz
KuponPlus.cz bol spustený počas zľavovej horúčky v roku 2011 v Českej republike. Bol prvým portálom, ktorý vymyslel a zaviedol úplne odlišný predaj zliav, takzvaný kupónový model. Systém predaja sa odlišuje tým, že si zákazník kúpi iba kupón na percentuálnu zľavu, ktorú si potom môže uplatniť u obchodníka.

O ZlavaDna.sk
ZlavaDna.sk je od svojho vzniku v roku 2010 stabilnou jednotkou na slovenskom trhu kolektívneho nakupovania. Je súčasťou skupiny Creative Web, ktorá prevádzkuje internetové portály SlevaDne.cz, Bookio.sk, Bookio.cz, či Camarero. Obrat skupiny v roku 2014 presiahol 23 mil. EUR. Portál ZlavaDna.sk bol v roku 2013 zaradený do rebríčka najrýchlejšie rastúcich technologických firiem v strednej Európe zostavovaný medzinárodnou spoločnosťou Deloitte. V minulom roku získala ZlavaDna.sk cenu Ministra hospodárstva SR za najinšpiratívnejší podnikateľský príbeh.