Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 29. máj 2024Meniny má Vilma
< sekcia Ekonomika

Slovenské elektrárne ukončili odstávku 4. bloku bohunickej elektrárne

Foto: TASR/Pavol Ivan

Generálne opravy sú štandardnou súčasťou životného cyklu každej elektrárne a realizujú sa ako dlhodobo plánovaný proces.

Bratislava/Jaslovské Bohunice 3. júla (TASR) - Slovenské elektrárne, člen skupiny Enel, v piatok 29. júna 2012 v súlade so stanoveným plánom ukončili generálnu opravu (GO) na 4. bloku atómovej elektrárne Bohunice V2.

"Generálna oprava, ktorá bola druhou v tohtoročnom pláne slovenských atómových elektrární, trvala necelých 34 dní a bola ukončená prifázovaním prvého turbogenerátora. Okrem čiastočnej výmeny paliva v reaktore boli vykonané aj štandardné údržbové práce na zariadeniach 4. bloku elektrárne," informovala dnes hovorkyňa Slovenských elektrární Janka Burdová.

Pripomenula, že generálne opravy sú štandardnou súčasťou životného cyklu každej elektrárne a realizujú sa ako dlhodobo plánovaný proces. Všetky činnosti boli vykonané v súlade s najvyššími bezpečnostnými opatreniami.

Slovenské elektrárne, a. s., sú najväčším výrobcom elektriny na Slovensku. V apríli 2006 sa jej hlavným akcionárom stala spoločnosť Enel so 66-% podielom. Zvyšných 34 % akcií vlastní Fond národného majetku, ktorého akcionárske práva vykonáva Ministerstvo hospodárstva SR. Spoločnosť ku koncu roka 2011 zamestnávala 5374 zamestnancov.