Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Ekonomika

Slovenské inovatívne firmy sa predstavia na medzinárodnom festivale

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk

Slovensko sa podľa organizácie na SXSW prezentuje ako krajina bohatá na inovatívne myšlienky a technologické riešenia.

Austin 6. marca (TASR) - Už o pár dní sa Slovensko predstaví na medzinárodnom festivale South by Southwest (SXSW) v Austine, metropole amerického štátu Texas. Iniciatívu vedie Slovak PRO, nezisková organizácia zameriavajúca sa na spájania a podporu slovenskej diaspóry profesionálov v USA. Hlavnou novinkou tohto roka je vytvorenie Slovak PRO House, ktorý sa stane reprezentačným bodom a zároveň základňou pre slovenské firmy zúčastňujúce sa na festivale, uviedla organizácia v tlačovej správe.

Slovak PRO House ponúkne návštevníkom prezentácie slovenských inovačných projektov či diskusie o vplyve umelej inteligencie na podnikanie a spotrebiteľské trendy v Európe, informovala ďalej organizácia. Podujatia v Slovak PRO House sa budú konať od nedele 10. marca do stredy 13. marca.

Slovensko sa podľa organizácie na SXSW prezentuje ako krajina bohatá na inovatívne myšlienky a technologické riešenia. Medzi zúčastnené firmy patria Touch4IT, CloseRocket, Kreativ Gang, Zooza, HR4U, Zepelin, Kiuub, Sparring a Aditbe.