Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Ekonomika

Slovensko sa podelí s Čiernou Horou o skúsenosti s reguláciou hazardu

Na archívnej snímke minister financií SR Peter Kažimír. Foto: TASR - Martin Baumann

Peniaze vyčlenilo slovenské Ministerstvo financií z rozpočtu na rozvojovú pomoc. Určené sú na zlepšenie riadenia verejných financií v oblasti národnej regulácie hazardných hier v Čiernej Hore.

Bratislava 17. decembra (TASR) – Minister financií Peter Kažimír (Smer-SD) sa v pondelok počas návštevy Čiernej Hory stretol s rezortným kolegom Darkom Radunovićom, s ktorým hovorili o spolupráci v oblasti reformy verejných financií. Ako informoval slovenský rezort financií, obaja ministri zároveň podpísali dohodu, na základe ktorej slovenské ministerstvo financií poskytne do rozpočtu Čiernej Hory milión eur.

Peniaze vyčlenilo slovenské Ministerstvo financií (MF) SR z rozpočtu na rozvojovú pomoc. Určené sú na zlepšenie riadenia verejných financií v oblasti národnej regulácie hazardných hier v Čiernej Hore. "Dlhodobo podporujeme Čiernu Horu v jej reformnom úsilí. Iba nedávno schválil náš parlament úplne nový zákon, ktorým sa upravujú a sprísňujú podmienky poskytovania hazardných hier na Slovensku. Sme pripravení sa o naše skúsenosti s nastavovaním legislatívneho rámca v oblasti hazardu podeliť aj s kolegami z Čiernej Hory," priblížil Kažimír.

Šéfovia oboch rezortov hovorili aj o aktuálnych výzvach Čiernej Hory pri plnení stratégie reformy verejných financií. Slovensko podľa MF SR vyzdvihlo vzájomnú spoluprácu ministerstiev na expertnej úrovni. Zároveň ocenilo záujem Čiernej Hory o riešenie problematiky regulácie hazardných hier s cieľom mobilizácie príjmov do štátneho rozpočtu.

Slovenské ministerstvo financií spolupracuje s rezortom financií Čiernej Hory už osem rokov. V súčasnosti sú experti z MF SR zapojení do zlepšovania systému účtovníctva a výkazníctva verejného sektora a do podpory financovania samospráv. V minulosti sa rezort podieľal na budovaní kapacít čiernohorského ministerstva na makroekonomické a fiškálne prognózovanie, ekonomické analýzy či na tvorbe metodiky ESA.