Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

Slovenský živnostenský zväz oceňuje ústretovosť Sociálnej poisťovne

Ilustračné foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Slovenský živnostenský zväz (SŽZ) oceňuje ústretové riešenie Sociálnej poisťovne, ktorá predlžuje termín splatnosti odvodových povinností samostatne zárobkovo činných osôb (SZČO).

Bratislava 29. júla (TASR) - Slovenský živnostenský zväz (SŽZ) oceňuje ústretové riešenie Sociálnej poisťovne, ktorá predlžuje termín splatnosti odvodových povinností samostatne zárobkovo činných osôb (SZČO).

Ako sa píše v stanovisku, ktoré dnes zväz poskytol TASR, posunutý termín na 2. septembra poskytol ako poisťovni, tak aj živnostníkom dostatok času na to, aby si mohli zmeniť trvalé príkazy v banke a uskutočniť platby podľa pokynov Sociálnej poisťovne.

"Slovenský živnostenský zväz oceňuje snahu Sociálnej poisťovne vyjsť v ústrety živnostníkom a praktické riešenie vzniknutej situácie. Dá sa pochopiť, že pri takýchto zásadných zmenách môže dôjsť aj k technickým problémom. Potom je na mieste vzájomné pochopenie a tolerancia. Považujeme takýto osobitný prístup za začiatok dobrej spolupráce Sociálnej poisťovne voči najmenším podnikateľom,"
zdôrazňuje v stanovisku Viola Kromerová, generálna sekretárka SŽZ.