Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

Slovnaft podporuje malých výrobcov predajom ich potravín na čerpacích

Ilustračné foto. Foto: TASR/Alexandra Moštková

Skvalitnenie a rozšírenie ponuky o kvalitné potraviny od malých regionálnych producentov je súčasťou stratégie zmeny tradičných čerpacích staníc na servisné stanice

Bratislava 31. mája (TASR) - Slovnaft podporuje malých domácich producentov potravín tým, že ich produkty predáva vo svojej sieti čerpacích staníc. Zákazníci nájdu na vybraných 72 čerpacích staniciach zatiaľ 55 produktov od 16 dodávateľov. Informoval o tom dnes špecialista externej komunikácie Slovnaftu Ladislav Procházka.

Zákazníci majú možnosť zakúpiť si na vybraných čerpacích staniciach syry, ďalšie mliečne a mäsové výrobky, sirupy, džemy, medy, cestoviny, nápoje a iné regionálne špeciality.

Skvalitnenie a rozšírenie ponuky o kvalitné potraviny od malých regionálnych producentov je súčasťou stratégie zmeny tradičných čerpacích staníc na servisné stanice s rozšírenou ponukou tovarov a služieb, ako aj podporou slovenských výrobcov, ktorí nedostali možnosť ponúknuť svoje výrobky v obchodných reťazcoch. Prieskum agentúry GfK pre Potravinársku komoru Slovenska navyše ukázal neustály pokles podielu slovenských potravín na pultoch predajní na rekordne nízku úroveň 39 %.

""Tieto čísla vnímame aj ako výzvu vrátiť na domáci trh tradičnú produkciu slovenských potravín. Zákazníkom preto prinášame výnimočne kvalitné produkty od malých výrobcov, ktorí do nich vkladajú to najlepšie zo seba,"" povedal predseda predstavenstva a generálny riaditeľ Slovnaftu, a. s., Oszkár Világi.

Projekt predaja domácich potravín Slovnaft spustil vlani v lete registráciou malých výrobcov, ktorí mohli prejaviť záujem o umiestnenie svojich produktov na čerpacích staniciach. Výrobky zaregistrované do konca októbra 2015 hodnotila komisia zložená z interných aj externých odborníkov v oblasti gastronómie a produktových kategórií. V prvej fáze vybrala viac ako 50 produktov. Pri výbere sa kládol dôraz na slovenský pôvod, výber surovín, zloženie, chuť, kvalitu a tradičný spôsob výroby. Registrácia pre ďalších záujemcov je otvorená aj v súčasnosti.

Skupina Slovnaft je integrovanou rafinérsko-petrochemickou skupinou. Kľúčovou spoločnosťou skupiny je Slovnaft, a. s., ktorá sa zaoberá najmä spracovaním ropy a veľkoobchodným a maloobchodným predajom pohonných hmôt. Slovnaft prevádzkuje najväčšiu sieť čerpacích staníc v SR. Skupina Slovnaft je členom medzinárodnej skupiny MOL.