Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Ekonomika

Slovnaft upozorňuje na podvodné akcie na sociálnych sieťach v jej mene

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

K podvodným aktivitám na sociálnych sieťach Facebook a Instagram sa podľa neho v priebehu tohto týždňa pridali aj videá na portáli youtube a podozrivé telefonáty.

Bratislava 24. októbra (TASR) - Spoločnosť Slovnaft registruje v poslednom období výrazný nárast podvodných aktivít, ktoré zneužívajú obchodné meno spoločnosti, jej značku alebo mená a fotografie vedenia spoločnosti. Slovnaft sa od tohto konania dištancuje a upozornil verejnosť, aby pristupovala k informáciám vo verejnom priestore kriticky a nereagovala na podozrivé ponuky. Spoločnosť o tom informovala v utorok.

"Ide prevažne o podporované príspevky na sociálnych sieťach, ktoré vyzývajú ľudí k investovaniu do firmy a na nákup akcií Slovnaftu na burze s prísľubom vysokého zisku. Na internete existuje niekoľko webových stránok, ktoré vznikli za účelom získať osobné údaje ľudí, a ktoré môžu byť zneužité," vysvetlil hovorca Slovnaftu Anton Molnár.

K podvodným aktivitám na sociálnych sieťach Facebook a Instagram sa podľa neho v priebehu tohto týždňa pridali aj videá na portáli youtube a podozrivé telefonáty. V prípade telefonických hovorov vytvárajú telefonujúci na prijímateľa hovoru časový tlak, prípadne sa vyhrážajú sankciami, ak nebude na ponuku reagovať.

"Verejnosť vyzývame, aby bola obozretná a informácie o spoločnosti Slovnaft čerpala výlučne z oficiálnych webových stránok spoločnosti slovnaft.sk a oficiálnych profilov na sociálnych sieťach," uzavrel hovorca.