Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Ekonomika

Slovnaft zamestnal 27 absolventov VŠ s maximálne ročnou praxou

Ilustračné foto. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Prijatiu do programu predchádzalo výberové konanie pozostávajúce z online jazykových a osobnostných testov. Uchádzači boli následne pozvaní na osobné pohovory.

Bratislava 28. septembra (TASR) - Skupina Slovnaft rozšírila svoje rady o 27 mladých ľudí. Zamestnancov prijala tento rok, a to v rámci takzvaného programu GROWWW. Ten je určený pre absolventov vysokých škôl a univerzít, ktorí nemajú za sebou viac ako jeden rok praxe.

"Mladí ľudia majú po skončení ročného plateného programu šancu získať trvalé pracovné miesto v spoločnosti," povedal hovorca Slovnaftu Anton Molnár. Prví doň vstúpili v júli a poslední začínajú svoju prax od októbra. Ide o pracovné miesta ako odborný inžinier, technológ, nákupca, obchodný zástupca pre mazivá, inžinier informačných systémov. "Každý z nich pracuje pod vedením svojich kolegov, ktorí mu pomáhajú pri zbieraní praktických skúseností a pripravujú ho na odborné zvládnutie svojej profesie," vysvetlil Molnár.

Prijatiu do programu predchádzalo výberové konanie pozostávajúce z online jazykových a osobnostných testov. Uchádzači boli následne pozvaní na osobné pohovory. Od spustenia programu v roku 2007 zamestnala Skupina Slovnaft v programe 300 mladých ľudí. Z nich viac ako 70 percent dodnes pracuje v spoločnosti.