Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 10. máj 2024Meniny má Viktória
< sekcia Ekonomika

SME: Gruzínci bločkovú lotériu vlani zrušili

Foto: Logo SME

Informáciu prináša denník SME.

Bratislava 22. mája (TASR) - Bločková lotéria, aká sa plánuje na Slovensku, fungovala podľa denníka SME v Gruzínsku len sedem mesiacov.

Vláda Roberta Fica (Smer-SD) chce lotériou bojovať s daňovými únikmi, lebo cez falošné alebo nevydané bločky prichádza štát ročne o sumu v stovkách miliónov eur. S rovnakým cieľom zavádzali začiatkom minulého roka bločkovú lotériu aj v Gruzínsku. S projektom však končia pre chýbajúce financie a neúčinnosť projektu. U nás má lotéria fungovať od septembra.

Doklady nebudú do žrebovania zaradené automaticky, pre účasť ich bude treba registrovať cez mobil, web alebo terminál na poštách. Za bločky dostane zákazník vyžrebovateľné čísla. Žrebovať sa bude každé dva týždne s pevnými výhrami. O koľko sa bude hrať úradníci zatiaľ nepovedali. V Gruzínsku boli bločky zapojené do žrebovania automaticky a žrebovalo sa každý deň. Výhry boli od päť do 2400 eur. Podobné bločkové lotérie fungujú na Malte a Taiwane. Téme sa venuje denník na siedmej strane v článku s názvom "Gruzínci bločkovú lotériu vlani zrušili".