Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Ekonomika

SME: Záujem o bločkovú lotériu za rok upadol

Z oficiálneho štartu Národnej bločkovej lotérie 16. septembra 2013 v priestoroch obchodného centra Aupark. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Téme sa venuje denník na tretej strane.

Bratislava 12. novembra (TASR) - Bločková lotéria, ktorú organizuje Tipos, stratila na atraktivite. V októbri sa registrovalo o dve tretiny bločkov menej ako rok predtým, píše denník SME na tretej strane v článku s názvom "Záujem o bločkovú lotériu za rok upadol".

Kým vlani bol priemerný počet bločkov podľa Tiposu vyše 11 miliónov mesačne, tento rok sa znížil na necelých šesť miliónov. Oproti vlaňajšku už Tipos ľudí neláka ani na autá, propagácia je menej nápadná. Hovorca Tiposu Rastislav Čépe hovorí, že od mája je počet bločkov stabilný. Generálny riaditeľ Tiposu Ladislav Kriška v septembri potvrdil, že lotéria má stabilných hráčov.

Ide pravdepodobne o ľudí so sklonom k hazardu najmä z nižších sociálnych skupín, nezamestnaných a dôchodcov, ktorí sú zákazníkmi Tiposu aj pri iných platených lotériách. Registrácia bločkov zadarmo je tak pre nich vítanou príležitosťou hrať bez dodatočných nákladov a rizika.