Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 8. máj 2024Meniny má Ingrida
< sekcia Ekonomika

SME: Veľtrh práce stojí tisíce eur

Foto: Logo SME

Informáciu prináša denník SME.

Bratislava 19. apríla (TASR) - Ústredie práce odmieta spochybňovanie sumy, ktorá ide na Job Expo 2013, píše dnešné SME. Ústredie platí za dvojtýždňový prenájom výstaviska v Nitre vyše 150-tisíc eur. Väčšinu preplatia eurofondy.

Tento rok bude Job Expo stáť o 40-tisíc eur viac ako vlani. Hovorca Ústredia práce Peter Zeman to vysvetľuje tým, že veľtrh je takmer na dvojnásobnej ploche s omnoho väčším množstvom stánkov. Jednotková cena však podľa neho vyjde o polovicu menej ako vlani. Pripomenul, že včera na Job Expo prišiel aj európsky komisár pre zamestnanosť László Andor.

"Mali sme kontrolu priamo na mieste. Ak by sa mu peniaze nezdali efektívne vynaložené, tak by nás asi nechválil", povedal Zeman. Denník dodáva, že ústredie na výber výstaviska robilo súťaž, ktorá sa konala mesiac predtým ako samotný veľtrh. Už v decembri však bolo z pozvánok na sociálnej sieti jasné, že ústredie plánuje zorganizovať Job Expo na nitrianskom Agrokomplexe. Ponuky pýtal štát až vo februári. Téme sa venuje denník na prvej a tretej strane v článku s názvom "Veľtrh práce stojí tisíce eur".