Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 23. máj 2024Meniny má Želmíra
< sekcia Ekonomika

Sneh spôsobuje stovky škôd

Ilustračné foto Foto: TASR/Michal Svítok

Veľké množstvo poistných udalostí vzniká na cestách najmä pre zlý stav povrchu vozoviek a parkovísk, či neprispôsobenie jazdy daným podmienkam.

Bratislava 22. januára (TASR) - Zvýšený počet poistných udalostí eviduje v súčasnosti Allianz - Slovenská poisťovňa. Príčinou je aktuálne počasie, najmä sneženie, ktoré spôsobuje množstvo poistných udalostí, a to najmä na cestách, zdraví a majetku klientov.

Veľké množstvo poistných udalostí vzniká na cestách najmä pre zlý stav povrchu vozoviek a parkovísk, či neprispôsobenie jazdy daným podmienkam. Poisťovňa eviduje za posledných 11 dní vyše 1234 poistných udalostí z havarijného a 544 poistných udalostí z povinného zmluvného poistenia. Častou príčinou nehôd je šmyk, ale veľa škôd vzniká aj pádom ľadu a snehu zo striech, alebo pádom stromov v dôsledku tiaže snehu.

V posledných dňoch eviduje poisťovňa aj zvýšený počet úrazov v životnom poistení. Ide najmä o pošmyknutia na chodníkoch a cestách, pričom úrazy vznikajú pri pádoch. Od 10. januára eviduje poisťovňa 1874 takýchto poistných udalostí.

Sneh predstavuje potenciálne nebezpečenstvo aj pre nehnuteľnosti klientov a za sledované obdobie ich poistenci nahlásili 569. Často ide o poškodenie striech budov v dôsledku tiaže snehu, ktorý majitelia neodstránili v dostatočnom predstihu.

TASR informovala Allianz-Slovenská poisťovňa.