Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Ekonomika

Snehové podmienky sú vo väčšine stredísk na Liptove obmedzené

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Miroslava Mlynárová

V Jasnej, kde je najnižšia nástupná stanica vo výške takmer 1000 metrov nad morom, sú podmienky stále dobré. Vo vyšších polohách, zhruba nad 1500 metrov, padal aj prírodný sneh.

Liptovský Mikuláš 27. februára (TASR) - Snehové podmienky sú na konci februára vo väčšine lyžiarskych stredísk na Liptove obmedzené. Pre TASR to potvrdila Katarína Šarafínová z Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Región Liptov s tým, že oteplenie a dážď prišli v podstate o mesiac skôr.

V prevádzke sú podľa Šarafínovej strediská Jasná, Malinô Brdo, Žiarce, Opalisko či Vyšná Boca. "V Jasnej, kde je najnižšia nástupná stanica vo výške takmer 1000 metrov nad morom, sú podmienky stále dobré. Vo vyšších polohách, zhruba nad 1500 metrov, padal aj prírodný sneh. Do strediska jazdia skibusy z celého regiónu, takže sa ich oplatí využiť aj hosťom, ktorí sú ubytovaní v iných častiach regiónu," priblížila.

Najmä ubytovacie zariadenia v podhorí pocítili v týchto dňoch pokles záujmu zo strany klientov. "Napriek tomu, že už máme na tento termín skôr jarnú lyžovačku, sneh stále je a lyžovať sa dá," dodala Šarafínová.