Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

SNS chce eliminovať geneticky modifikované plodiny v SR, tvrdí Danko

Predseda SNS Andrej Danko Foto: TASR/Martin Baumann

Slovenskej národnej strane nie je ľahostajný osud a zdravie obyvateľov SR, a tak sa pripája k týmto kritickým hlasom z Európy, konštatoval Andrej Danko.

Bratislava 20. mája (TASR) - Slovenská národná strana (SNS) podporuje postupnú elimináciu geneticky modifikovaných (GMO) plodín na Slovensku. Pre TASR to vyhlásil predseda strany Andrej Danko.

"Otázka geneticky modifikovaných plodín a potravín je téma, o ktorej je na Slovensku podozrivé ticho. Tieto plodiny sú hrozbou pre kontamináciu pôdy, hmyzu a sú vážnou hrozbou pre ľudské zdravie," povedal. Zásadný vplyv na pestovanie geneticky modifikovaných plodín má podľa neho Európska únia (EÚ), ktorá "rozhoduje na základe nátlaku lobistických skupín, ktorým ide o zisk, a nie na základe vôle obyvateľov jednotlivých krajín Európskej únie".

"Potešujúce je, že veľké krajiny EÚ ako Francúzsko, Nemecko, Taliansko a Rakúsko postupne prijímajú kroky, aby sa geneticky modifikovaných plodín a potravín na svojom území zbavili. Slovenskej národnej strane nie je ľahostajný osud a zdravie obyvateľov SR, a tak sa pripája k týmto kritickým hlasom z Európy," konštatoval Danko.

"SNS má vo svojich radoch a aj ako kandidáta do Európskeho parlamentu uznávaného odborníka a bývalého ministra pôdohospodárstva Vladimíra Chovana. Chceme presadzovať zdravú a Slovensku prospešnú pôdohospodársku politiku," tvrdí Danko. "Nenechajme si kontaminovať našu úrodnú pôdu a nepoškodzujme si zdravie pre biznis pár nadnárodných korporácií," uzatvoril predseda SNS.