Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Ekonomika

Sociálna poisťovňa kontrolovala dodržiavanie liečebného režimu

Sociálna poisťovňa Foto: TASR/Martin Baumann

Podozrenie na nerešpektovanie liečebného režimu mala u 11.841 z nich a z tohto počtu ošetrujúci lekári ukončili PN-ku 2721 občanom.

Bratislava 16. augusta (TASR) - Sociálna poisťovňa v prvom polroku 2018 skontrolovala dodržiavanie liečebného režimu 47.083 práceneschopných poistencov. Ide o kontrolu samotných poistencov, či dodržiavajú liečebný režim predpísaný ošetrujúcim lekárom.

Podozrenie na nerešpektovanie liečebného režimu mala u 11.841 z nich a z tohto počtu ošetrujúci lekári ukončili PN-ku 2721 občanom. Ďalšou kategóriou boli prípady, keď Sociálna poisťovňa zistila porušenie liečebného režimu, napríklad poistenec sa nezdržiaval na určenej adrese alebo vykonával činnosť, na ktorú bol uznaný dočasne práceneschopným.

Z tohto dôvodu poisťovňa v prvom polroku 2018 zastavila nemocenské 448 poistencom v celkovej sume 35.648,05 eura. Za porušenie iných povinností (napríklad práceneschopný neprišiel na kontrolu k ošetrujúcemu lekárovi, neoznámil poisťovni ukončenie PN do troch dní) Sociálna poisťovňa uložila 56 pokút.

TASR informoval hovorca Sociálnej poisťovne Peter Višváder.