Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Ekonomika

Sociálna poisťovňa pripravila poradenské semináre pre samosprávy

Foto: Tablet.tv

Konkrétne termíny a ďalšie organizačné informácie sú zverejnené na webovej stránke podľa pobočiek Sociálnej poisťovne.

Bratislava 27. septembra (TASR) - Sociálna poisťovňa pripravila sériu bezplatných odborných poradenských seminárov pre samosprávy miest a obcí. Ich cieľom je pomôcť samosprávam v úlohe zamestnávateľa pri plnení ich povinností voči Sociálnej poisťovni.

Na programe stretnutí budú najčastejšie chyby a ako im predchádzať pri registrovaní zamestnancov mestských a obecných úradov, dohodárov alebo pracovníkov v rámci verejnoprospešných prác, mesačné výkazy a platenie poistného, evidenčné listy dôchodkového poistenia a ďalšie otázky a prípadné nejasnosti, ktoré si z oblasti sociálneho poistenia potrebujú pracovníci samospráv prediskutovať. Podujatia organizujú pobočky Sociálnej poisťovne, každá vo svojom regióne, na prelome septembra a októbra.

Konkrétne termíny a ďalšie organizačné informácie sú zverejnené na webovej stránke podľa pobočiek Sociálnej poisťovne. Vzhľadom na záujem o semináre organizované Sociálnou poisťovňou a kapacitné možnosti odporúča poisťovňa záujemcom, aby sa na seminár vopred prihlásili vo svojej pobočke podľa inštrukcií v pozvánke.