Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Ekonomika

Nový pracovný portál spája priamo firmy so záujemcami o prácu

Ilustračné foto Foto: TASR

Na portáli si kandidát vytvorí svoj profil, ďalej vystupuje anonymne a sám rozhoduje o tom, ktorej firme sprístupní svoje osobné údaje, prípadne o ktorú pracovnú pozíciu sa bude uchádzať.

Bratislava 31. augusta (TASR) – Nový pracovný portál Skillrs.sk spustil svoju prevádzku začiatkom augusta. Platforma slúži inzerujúcim firmám a zároveň ponúka voľné pracovné miesta ľuďom, ktorí si hľadajú prácu. TASR o tom informovala komunikačná manažérka prevádzkovateľa portálu, spoločnosti Learn2Code Martina Baumann.

Na portáli si kandidát vytvorí svoj profil, ďalej vystupuje anonymne a sám rozhoduje o tom, ktorej firme sprístupní svoje osobné údaje, prípadne o ktorú pracovnú pozíciu sa bude uchádzať. "So Skillrs sme prišli ako s platformou, kde môžu firmy osloviť najmä mladých motivovaných ľudí, ktorí chcú na sebe pracovať. Momentálne sa zameriava na technologické pozície, marketing alebo financie. Do budúcnosti plánujeme túto platformu rozvíjať a zlepšovať," priblížil zakladateľ Learn2Code Radovan Debnár.

Od iných portálov publikujúcich voľné pracovné miesta sa chce líšiť napríklad tým, že svoj priestor dostanú len tie firmy, ktoré priamo hľadajú nových ľudí. Platforma totiž neslúži personálnym agentúram ani recruiterom. Ide o projekt spoločnosti Learn2Code, ktorá sa zaoberá vzdelávaním ľudí v oblasti informačných technológií.