Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 13. máj 2024Meniny má Servác
< sekcia Ekonomika

SOPK po dvanásty raz ocení podnikateľov za etiku v podnikaní

Foto: SOPK

Do konca februára sa môžu podnikatelia prihlásiť do súťaže Veľká cena SOPK za uplatňovanie etických princípov v podnikaní.

Bratislava 21. februára (OTS) - Víťaza súťaže, jedinej na Slovensku, ktorá oceňuje etické správanie sa podnikateľov, vyhlásia v apríli 2014 na výročnom Zhromaždení delegátov SOPK. Záštitu nad súťažou prevzal predseda vlády Robert Fico.

SOPK už 12 rokov ukazuje, že pre jej členov je etika samozrejmou súčasťou ich podnikateľského života. Veľká cena SOPK je ocenením ich korektného správania sa. „Podnikateľská etika ovplyvňuje efektívnosť podnikania a prispieva aj k pozitívnemu vývoju slovenskej ekonomiky ako celku. Podnikateľov, ktorí ju uplatňujú. si treba vážiť. Aj preto sa odovzdávanie Veľkej ceny SOPK stalo neoddeliteľnou súčasťou každoročného zhromaždenia delegátov, záštitu nad súťažou máva predseda vlády a cenu odovzdávajú najvyšší ústavní činitelia na čele s prezidentom republiky,“ vysvetľuje predseda SOPK Peter Mihók.

Novinkou tohto ročníka je, že súťaž bude mať odteraz aj vlastné logo. Víťazná firma spolu s Veľkou cenou SOPK dostane právo toto logo rok používať vo všetkej svojej komunikácii. Aby aj takýmto spôsobom propagovala svoje dobré meno v podnikateľskej i širokej občianskej verejnosti doma i vo svete.
Na Slovensku sa zvykne hovoriť, že každá iniciatíva býva po zásluhe potrestaná a že sa neoplatí zbytočne na seba upozorňovať, vytŕčať z radu. Som však presvedčený, že upozorniť na seba v súťaži, ktorá oceňuje etiku v podnikaní, je niečo úplne iné. Pre firmy by malo byť cťou, že si ich úsilie niekto všimol a ocenil. Pre Slovenskú obchodnú a priemyselnú komoru je nesporne veľkou cťou, že jej členovia podnikajú v súlade s etickými princípmi a že svojou Veľkou cenou má šancu oceniť ich a prejaviť im uznanie za to, čo robia a že to robia slušne a korektne,“ dodal predseda SOPK Peter Mihók.

Podnikatelia, ktorí majú záujem zapojiť sa do súťaže, musia prihlášku poslať alebo doručiť priamo Úradu SOPK, prípadne aj prostredníctvom regionálnych komôr SOPK na adresu: Slovenská obchodná a priemyselná komora, Gorkého 9, 816 03 Bratislava.

Podrobnejšie informácie záujemcom poskytnú všetky regionálne komory SOPK (v každom krajskom meste má sídlo jedna) alebo Ing. Ján Vlčko, tajomník predsedu SOPK, e-mail: vlcko@sopk.sk.