Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Ekonomika

Poisťovňa: Vydanie potvrdenia o dôchodku môže niekedy trvať i pár dní

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Požiadať o vyhotovenie potvrdenia o vyplatených dôchodkových dávkach je možné osobne v ktorejkoľvek pobočke Sociálnej poisťovne alebo v Informačno-poradenskom centre ústredia Sociálnej poisťovne.

Bratislava 6. marca (TASR) - I keď je vydanie potvrdenia o vyplatenom dôchodku na daňové účely zväčša otázkou niekoľkých minút a vydáva sa na počkanie, v individuálnych prípadoch môže vyhotovenie takéhoto potvrdenia trvať aj niekoľko dní. V stredu na to v súvislosti s blížiacim sa termínom podania daňových priznaní upozornila Sociálna poisťovňa (SP). Žiadatelia by si preto mali podať žiadosť s dostatočným predstihom.

"Sociálna poisťovňa preto odporúča dotknutým poberateľom, aby si túto žiadosť podali včas a nepripravili sa o možnosť následne doručiť potvrdenie inej inštitúcii v riadnom termíne a bez omeškania,"
uviedol hovorca SP Martin Kontúr.

Požiadať o vyhotovenie potvrdenia o vyplatených dôchodkových dávkach je možné osobne v ktorejkoľvek pobočke Sociálnej poisťovne alebo v Informačno-poradenskom centre ústredia Sociálnej poisťovne. Tiež telefonicky na bezplatnej linke Sociálnej poisťovne 0800 123 123 a elektronicky prostredníctvom formulára pre otázky na webovej stránke Sociálnej poisťovne www.socpoist.sk, prípadne prostredníctvom elektronickej adresy podatelna@socpoist.sk.

Sociálna poisťovňa pripomenula, že takéto potvrdenie je možné vydať len poberateľovi dôchodkovej dávky. Inej osobe je možné takéto potvrdenie vydať len na základe predloženého úradne overeného písomného súhlasu poberateľa dôchodkovej dávky.