Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

Spájanie s tunelovaním eurofondov Deloitte odmieta, za prácou si stojí

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Podľa spoločnosti všetky zákazky boli vykonané v súlade s dotknutými zmluvami a príslušnými právnymi predpismi, ako aj jej štandardmi kvality.

Bratislava 1. februára (TASR) - Spoločnosť Deloitte odmietla obvinenia opozičnej strany SaS týkajúce sa jej poradenskej činnosti pri eurofondoch na Ministerstve pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR. Za svojou prácou si stojí a plánuje sa brániť. Takto reagovala firma na obvinenia SaS ešte 20. januára.

"Všetky práce vykonané spoločnosťou Deloitte Advisory v súvislosti so zákazkami spomínanými na tlačovej konferencii boli vykonané v súlade s dotknutými zmluvami a príslušnými právnymi predpismi, ako aj našimi štandardmi kvality," reagovala 20. januára manažérka spoločnosti Henrieta Kiššová.



Zdôraznila, že čestnosť a bezúhonnosť, profesionálne správanie, objektivita a dodržiavanie mlčanlivosti patria medzi základné etické princípy firmy.

"Stojíme si za kvalitou našej práce, ako aj za pracovníkmi, ktorí na týchto zákazkách pracovali. Sme pripravení odpovedať na otázky kompetentných orgánov a použijeme dostupné prostriedky na ochranu nášho dobrého mena," uzavrela Kiššová.

Opozičná SaS dnes prezentovala ďalšie informácie ku svojej predchádzajúcej kritike využívania poradenstva pri eurofondoch na Slovensku. Poradenské firmy robia za veľké peniaze len to, čo robia radoví zamestnanci na ministerstvách, vyhlásila podpredsedníčka Národnej rady SR Lucia Ďuriš Nicholsonová (SaS). Poukázala pritom aj na zmluvy spoločnosti Deloitte s viacerými ministerstvami.