Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Ekonomika

Spišská Belá pripravuje stavebnú úpravu križovatky na konci Strážok

Ilustračné foto Foto: TASR

Dôvodom je podľa primátora mesta Štefana Bieľaka zlý až nebezpečný vjazd na miestnu komunikáciu zo štátnej cesty a opačne aj výjazd na štátnu cestu, ktorý je veľmi úzky a je z neho zlý rozhľad.

Spišská Belá 14. októbra (TASR) – Samospráva mesta Spišská Belá plánuje stavebnú úpravu výjazdu na štátnu cestu v smere z Popradu na Tatranskú Javorinu z miestnej komunikácie na konci mestskej časti Strážky oproti parkovisku kaštieľa. Dôvodom je podľa primátora mesta Štefana Bieľaka zlý až nebezpečný vjazd na miestnu komunikáciu zo štátnej cesty a opačne aj výjazd na štátnu cestu, ktorý je veľmi úzky a je z neho zlý rozhľad.

Mesto dalo vypracovať návrh možného technického riešenia úpravy tejto križovatky. „Zároveň však okrem rozšírenia miestnej cesty projektant musel doriešiť budúce napojenie plánovanej individuálnej bytovej výstavby, ktorá je už v územnom pláne mesta, aby sa táto komunikácia už v budúcnosti nemusela opätovne stavebne upravovať,“ vysvetlil Bieľak.

V prípade, ak k návrhu nebudú zásadné pripomienky, dopracuje sa do stupňa projektovej dokumentácie. „Následne potom mesto zabezpečí potrebné povolenia na stavebné úpravy. S touto terénnou úpravou je však spojené aj nutné preloženie existujúcich inžinierskych sietí, na čom sa rovnako pracuje,“ informoval primátor Spišskej Belej. Realizácia stavebnej úpravy križovatky sa plánuje v roku 2017, avšak určité terénne úpravy kvôli peším chodcom chce mesto zrealizovať ešte do zimy. „Chceme napojiť štrkový chodník smerujúci popri štátnej ceste do tejto lokality na miestnu cestu a na novovybudovaný chodník smerujúci na koniec Strážok,“ uzavrel Bieľak.