Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

Spoločnosť ČEZ ESCO kúpila 49 percent akcií firmy Bytkomfort

Ilustračná snímka. Foto: TASR/František Iván

Spoločnosť Bytkomfort vlastní okrem centrálneho tepelného zdroja a systému zásobovania teplom v Nových Zámkoch aj kotolňu v Bratislave a v Hurbanove, v ktorých zabezpečuje údržbu a servis.

Nové Zámky 10. októbra (TASR) – Spoločnosť ČEZ ESCO sa stala spoločníkom vo firme Bytkomfort, ktorá vlastní centrálny tepelný zdroj a zabezpečuje dodávku tepla v Nových Zámkoch. Podiel 49 percent spoločnosť získala od rakúskej firmy Facilitycomfort Energie- und Gebäudemanagement GmbH.

"Po 15 rokoch spolupráce s rakúskym partnerom prichádza do Nových Zámkov nový silný partner. Skupina ČEZ patrí medzi desať najväčších energetík v Európe a s prevádzkou teplárenských systémov má obrovské skúsenosti," povedal konateľ spoločnosti Bytkomfort Lukáš Štefánik. "Česká a slovenská energetika majú spoločnú históriu aj budúcnosť a Slovensko je pre nás prirodzeným trhom, na ktorý chceme expandovať," skonštatoval generálny riaditeľ ČEZ ESCO Kamil Čermák.

Spoločnosť Bytkomfort vlastní okrem centrálneho tepelného zdroja a systému zásobovania teplom v Nových Zámkoch aj kotolňu v Bratislave a v Hurbanove, v ktorých zabezpečuje údržbu a servis. Vlastní tiež dve dcérske spoločnosti Bytkomfort-Servis a Bytkomfort-BA. Viac ako 60 percent tepla vyrába firma vysokoúčinným systémom výroby tepla v  kogeneračných jednotkách, spaľovaním drevnej štiepky a v elektrokotli. V Nových Zámkoch dodáva Bytkomfort teplo do 12.000 bytov a do niekoľkých desiatok verejných budov. V roku 2017 dosiahla spoločnosť tržby takmer 10 miliónov eur.

ČEZ ESCO je súčasťou skupiny ČEZ, má takmer 1600 zamestnancov. Na Slovensku pôsobí prostredníctvom dcérskej spoločnosti ČEZ Slovensko, ktorá dodáva elektrinu a plyn viac ako 2000 firemným zákazníkom.