Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

Spoločnosť ESET otvára pobočku vo Veľkej Británii

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

V Európskej únii má Eset mimo rozsiahlej siete partnerských spoločností spolu osem regionálnych pobočiek a výskumných a vývojových center.

Bratislava 25. februára (TASR) - Spoločnosť ESET zaoberajúca sa proaktívnou ochranou pred internetovými hrozbami otvára obchodnú a distribučnú pobočku vo Veľkej Británii. Pobočka vznikla odkúpením dlhoročnej britskej partnerskej firmy spoločnosťou ESET.

Otvorenie pobočky vo Veľkej Británii podčiarkuje snahu firmy pokračovať vo svojom zameraní na trh západnej Európy, obzvlášť Británie. V roku 2015 odkúpil Eset taktiež britskú šifrovaciu spoločnosť DESlock. Spoločnosť bola na britskom trhu prítomná cez svoju partnerskú spoločnosť viac než desať rokov.

Britská pobočka Esetu sa nachádza v Bournemouthe v južnom Anglicku. Všetci jej zamestnanci sa stávajú zamestnancami spoločnosti ESET. Tá očakáva, že sa počet jej pracovníkov v Británii do piatich rokov minimálne zdvojnásobí.

V Európskej únii má Eset mimo rozsiahlej siete partnerských spoločností spolu osem regionálnych pobočiek a výskumných a vývojových center. Pobočka v Nemecku bola založená len v roku 2013. Minulý rok Eset zase odkúpil DESlock, britskú spoločnosť zameriavajúcu sa na pokročilé šifrovacie riešenia. Od roku 2013 bola úspešným partnerom v rámci ESET technologickej aliancie a jej odkúpením vzniklo v Tauntone nové výskumné a vývojové centrum.

TASR informovala Zuzana Hošalová zo spoločnosti ESET.