Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Ekonomika

Spoločnosť ESET pristúpila k zmenám v top manažmente

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Zmeny by mali pomôcť v rebríčku výrobcov bezpečnostného softvéru pre firmy a domácnosti a ešte viac posilniť jej dobré meno v bezpečnostnom priemysle.

Bratislava 27. februára (TASR) - Spoločnosť ESET rozšírila svoj vrcholový manažment o dve nové funkcie. Doterajší technologický riaditeľ Palo Luka bol menovaný do funkcie operačného riaditeľa a Ignacio Sbampato sa stal obchodným riaditeľom. Novým technologickým riaditeľom bude Juraj Malcho, doterajší riaditeľ pre výskum a vývoj. Podľa vyjadrenia spoločnosti by jej zmeny mali pomôcť v rebríčku výrobcov bezpečnostného softvéru pre firmy a domácnosti a ešte viac posilniť jej dobré meno v bezpečnostnom priemysle. TASR o tom dnes informovala PR špecialistka ESET-u Zuzana Hošálová.

Ako uviedol generálny riaditeľ Richard Marko, za 25 rokov ESET pomohol viac než sto miliónom užívateľov ochrániť ich súkromie a dáta. “Dať preto najnáročnejšie časti našej firmy do rúk ľudí, ktorí strávili nespočetné množstvo hodín jej budovaním do podoby oceňovaného dodávateľa IT bezpečnosti, ešte viac posilní našu proaktívnu ochranu,” vysvetlil Marko.

Podľa informácií spoločnosti má nový operačný riaditeľ Palo Luka viac ako 20-ročné skúsenosti v odbore kybernetickej bezpečnosti. Šesť rokov pôsobil na pozícii riaditeľa technologickej divízie. Bol spoluiniciátorom nápadu ESET výskumného centra na pôde Fakulty informatiky a informačných technológií Slovenskej technickej univerzity v Bratislave. Okrem riadenia sa bude venovať aj strategickým investíciám. “Vždy sme sa zameriavali na dlhodobé plánovanie a veľkú časť z našich tržieb sme preinvestovali do budovania silnej firmy. Výsledkom je, že z ESET-u sa stal jeden z hlavných hráčov na trhu IT bezpečnosti s uznávaným výskumom a vývojom,” povedal Luka. Zároveň dodal, že spoločnosť je do budúcnosti pripravená investovať ešte viac.

Hošálová ďalej informovala, že novým technologickým riaditeľom bude Juraj Malcho, ktorý šesť rokov dozeral na výskum a vývoj spoločnosti. Teraz by sa mal zamerať na budovanie nových výskumných a vývojových centier a zlepšovanie vývoja a kvality ESET riešení a služieb s cieľom zvýšiť ochranu pred kybernetickými hrozbami. Podľa Hošálovej by sa mal venovať aj posilneniu spolupráce s univerzitami, vysokými školami a akademickou obcou.

Ako uviedla Hošálová, doterajší obchodný a marketingový riaditeľ Ignacio Sbampato sa stane novým obchodným riaditeľom, dohliadajúcim na globálny obchod, marketing, biznis development a starostlivosť o zákazníkov. „Bude mať taktiež strategickú funkciu vo firemných plánoch posunúť sa z piateho miesta v rebríčku výrobcov bezpečnostného softvéru pre firmy a domácnosti do top trojky,“ zdôraznila. Na zahraničných trhoch bude pomáhať partnerom spoločnosti budovať ich obchodnú stratégiu.

Spoločnosť ESET je svetovým výrobcom bezpečnostného softvéru pre firemnú klientelu a domácnosti. Má zastúpenie vo viac ako 200 krajinách a územiach sveta.