Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Ekonomika

Spoločnosť EXIsport plánuje expanziu vďaka investíciám od CVI

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

EXIsport informoval, nové prostriedky bude využívať na expanziu prostredníctvom otvorenia nových maloobchodných predajní, rozšírením tovarového portfólia a zvýšením úrovne pracovného kapitálu.

Bratislava 24. augusta (TASR) – Slovenská sieť predajní so športovými potrebami a módou EXIsport získala začiatkom augusta rastové investície zo súkromných dlhových fondov spravovaných poľskou spoločnosťou Credit Value Investments (CVI).

Ako spoločnosť EXIsport informovala, nové prostriedky bude využívať na expanziu prostredníctvom otvorenia nových maloobchodných predajní, rozšírením tovarového portfólia o nové značky a zvýšením úrovne pracovného kapitálu.

„V CVI sme našli skvelého partnera na ďalšie rozširovanie nášho podnikania. Finančné prostriedky plánujeme použiť na otvorenie nových predajní, z ktorých niektoré otvoríme v krátkom čase. Do našich predajní po celom Slovensku prinesieme viac výrobkov, rovnako aj do nášho e-shopu,“ uviedol výkonný riaditeľ a spoločník EXIsport Peter Vaľo.

Ide o prvú transakciu investičných fondov, ktoré spravuje spoločnosť CVI na Slovensku. „Veríme, že EXIsport má dobré vyhliadky na to, aby upevnil svoju pozíciu medzi sieťami športových potrieb na Slovensku, podporenú svojím manažérskym tímom, značkou a širokým pokrytím obchodmi,“ povedal jej výkonný riaditeľ a vedúci pre ČR a SR Radoslav Tausinger.

Celková hodnota investície dosiahla niekoľko miliónov eur. Transakcia bola podpísaná 7. augusta a ukončená 9. augusta tohto roka.