Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Ekonomika

Indigo Partners plánuje vo Wizz Air predať zhruba polovicu akcií

Ilustračná snímka. Foto: TASR/František Iván

To je zhruba polovica akcií, ktoré Indigo Partners vo Wizz Air vlastní. Uviedla to v pondelok britská banka Barclays.

Budapešť 15. marca (TASR) - Americká investičná spoločnosť Indigo Partners, najväčší akcionár maďarských nízkonákladových aerolínií Wizz Air, plánuje predať akcie v leteckej spoločnosti za 400 miliónov libier (466,92 milióna eur). To je zhruba polovica akcií, ktoré Indigo Partners vo Wizz Air vlastní. Uviedla to v pondelok britská banka Barclays.

Podľa banky, informácie ktorej zverejnila agentúra Reuters, Indigo Partners vlastnila k pondelku vo Wizz Air 15 miliónov akcií, čo predstavuje 17,5-percentný podiel. Vychádzajúc z ceny akcií na záver ostatného obchodovania dosahoval podiel Indigo Partners v maďarskej leteckej spoločnosti hodnotu 825 miliónov libier.

Aerolínie a cestovné kancelárie dúfajú, že vďaka pokračujúcim dodávkam vakcín na trh a očkovaniu obyvateľov jednotlivých krajín bude tohtoročná letná sezóna na rozdiel od minulej skutočným začiatkom zotavenia trhu. V minulom roku im pandémia zrazila tržby a na prelome rokov zvýšili na firmy tlak nové mutácie vírusu. Počty cestujúcich sú tak stále nízke, napríklad počet pasažierov Wizz Air klesol minulý mesiac medziročne o 87 %.

(1 EUR = 0,85670 GBP)