Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

Spoločnosť POHOTOVOSŤ končí na slovenskom trhu s poskytovaním úverov

Foto: Spoločnosť POHOTOVOSŤ, s.r.o.

Za viac ako 15 rokov pôsobenia poskytla na Slovensku spoločnosť POHOTOVOSŤ,s.r.o. viac ako 530 000 úverov.

Bratislava 19.októbra (OTS) - Po 23. decembri 2016 spoločnosť POHOTOVOSŤ, s.r.o. na Slovensku úvery poskytovať nebude.

Rozhodnutie bude mať dopad predovšetkým na pravidelných opakovaných zákazníkov, ktorí si službu dostupných úverov obľúbili a zamestnancov na 76-tich pobočkách v mestách po celom Slovensku.

Séria zásadných legislatívnych zmien v ochrane spotrebiteľov a dlžníkov za posledné roky prinútila spoločnosť výrazne zmeniť svoje produkty a testovať vytrvalo nové prístupy pri obsluhe a servise klientov.
Po dôkladnom posúdení teoretického a následne praktického dopadu legislatívnych zmien na podnikanie sa spoločnosť 13.10.2016 definitívne rozhodla ukončiť poskytovanie úverov prostredníctvom siete 76-tich pobočiek ku 23.12.2016.

Spoločnosť POHOTOVOSŤ, s.r.o. nemá a nikdy nemala záujem vstupovať do šedej zóny úverového podnikania, ktorá sa neustále rozširuje práve o podnikateľov mimo priestor vymedzený aktuálnymi zákonmi a reguláciou.

Spoločnosť bude po 23.12.2016 naďalej poskytovať servis svojim súčasným zákazníkom, bude systematicky pripomínať termíny splátok, realizovať inkaso a výbery splátok na základe aktuálne platných zmluvných záväzkov.

V Bratislave, 19. októbra 2016, 15:30 hod.