Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Ekonomika

Spoločnosť Prologis predala logistický park v Žiari nad Hronom

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Prologis je globálnym lídrom v oblasti logistických nehnuteľností.

Žiar nad Hronom 14. decembra (TASR) – Spoločnosť Prologis predala doposiaľ neobsadený logistický park v Žiari nad Hronom. Novým vlastníkom logistického parku sa stala spoločnosť Tatra Asset Management. TASR o tom za Prologis informoval Radovan Jankovič.

Prologis Park Žiar bol dokončený v roku 2019 a pozostáva z jedinej budovy s rozlohou 21.000 štvorcových metrov. Logistický park pôvodne vznikal na mieru pre konkrétneho zákazníka.

"Predajom Prologis Park Žiar získavame kapitál na ďalší rozvoj a investície na kľúčových trhoch. Naše aktivity na Slovensku sa sústredia na okolie hlavného mesta," uviedol Martin Baláž, viceprezident a country manager Prologis v Českej republike a na Slovensku.

Predaj logistického parku v Žiari nad Hronom je podľa spoločnosti v súlade s jej investičnou stratégiou, ktorá kladie dôraz na kľúčové trhy, akým je v prípade Slovenska najmä Bratislava. Prologis je globálnym lídrom v oblasti logistických nehnuteľností. K 30. septembru 2021 spoločnosť vlastnila nehnuteľnosti a developerské projekty s celkovou rozlohou približne 92 miliónov štvorcových metrov v celkom 19 krajinách.