Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

Spoločnosť Vaša energia stratila distribútora elektriny

Podľa legislatívy sa k 21. novembru stanú doterajší zákazníci spoločnosti Vaša energia automaticky odberateľmi dodávateľa poslednej inštancie, ktorým je ZSE Energia.

Bratislava 19. novembra (TASR) - Spoločnosť ZSE Distribúcia (ZSED) k 20. novembru 2012 odstúpila od distribučnej zmluvy s alternatívnym dodávateľom elektrickej energie Vaša energia. Dôvodom má byť spor, ktorý podľa firmy Vaša energia súvisí s úhradou platieb za distribúciu a nesprávnym odovzdávaním údajov o spotrebe elektriny.

Podľa ZSED je dôvodom konfliktu opakované a dlhodobé porušovanie dohodnutých zmluvných podmienok zo strany spoločnosti Vaša energia. "V súlade s platnou legislatívou tak prevádzkovateľ distribučnej sústavy prvýkrát pristúpil k odstúpeniu od rámcovej distribučnej zmluvy dodávateľovi elektriny na svojom distribučnom území – na západnom Slovensku," informoval Peter Kimijan, vedúci komunikácie ZSE.

Podľa legislatívy sa k 21. novembru stanú doterajší zákazníci spoločnosti Vaša energia automaticky odberateľmi dodávateľa poslednej inštancie, ktorým je ZSE Energia. Stane sa tak na základe toho, že ich doterajší dodávateľ stratil spôsobilosť dodávať elektrinu. Ako reakciu na to však plánuje Vaša energia presunúť svojich zákazníkov k dodávateľskej spoločnosti Energie2. Odberateľom preto odporučila, aby vyslovili písomný súhlas s prechodom k Energie2 a uzavreli s ňou zmluvu.

"Napriek tomu, že sme odhodlaní brániť naše záujmy súdnou cestou, z dôvodu prijatých a podľa nášho názoru účelových opatrení nedokážeme zabrániť prechodu odberných miest k ZSE Energia," uviedol konateľ firmy Vaša energia Igor Verdonič.