Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

Spolupráca Ružomberka s papierňami prinesie do regiónu vyše milión eur

Spoločnosť SCP Mondi v Ružomberku Foto: TASR/Branislav Račko

Najväčšiu podporu zo strany ružomberských papierní vo výške 450.000 eur tvorí zľava z ceny tepla ako benefit projektu RK3.


Ružomberok 10. decembra (TASR) - Zástupcovia ružomberskej radnice a spoločnosti Mondi SCP podpísali vo štvrtok 8. decembra Memorandum o spolupráci. Výsledkom spolupráce má byť finančný prínos do regiónu vo výške 1,145 milióna eur.

"Vybudovanie takejto spolupráce je dlhodobým procesom, na ktorom sa podieľali aj moji predchodcovia. Je to dobrá vec, ktorá sa tu ujala. S najvýznamnejším podnikom sme tak v úzkom spojení. Papierne pomáhajú mestu financiami, ktoré, keď sú dobre umiestnené, majú pozitívny vplyv na život v Ružomberku. Spoluprácu treba upevňovať a vylepšovať ju," uviedol primátor Ružomberka Igor Čombor.

Najväčšiu podporu zo strany ružomberských papierní vo výške 450.000 eur tvorí zľava z ceny tepla ako benefit projektu RK3. Na podporu športu, hlavne Mestského futbalového klubu, poputuje 370.000 eur. Dlhodobé iniciatívy, ako napríklad podpora nemocnice, ale aj výstavba a revitalizácia ihrísk a oddychových zón, predstavujú sumu 130.000 eur. "Mondi SCP však prispeje aj na rekonštrukciu rímskokatolíckeho kostola sv. Ondreja, podporí vlastných zamestnancov a seniorov. Sumou 75.000 eur prispeje na zlepšenie životného prostredia v regióne," doplnil primátor.

Podľa jeho slov, nie je cieľom zotrvať len na úrovni súčasnej spolupráce. Práve naopak, snahou radnice je postupne ju vylepšovať a stále adresnejšie umiestňovať poskytnuté finančné prostriedky. "V nasledujúcom roku podpíšeme memorandum skôr, zrejme už v prvom štvrťroku 2017. Rovnako máme prísľub, že pôjde ešte o vyššiu sumu, ktorou papierne podporia lokálnu komunitu v Ružomberku a okolí," skonštatoval Čombor.