Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Ekonomika

SPP dnes zaregistroval zníženie dodávok plynu o takmer štvrtinu

Foto: TASR/AP

Podzemné zásobníky sú podľa hovorcu SPP k dnešnému dňu naplnené takmer na maximum, čo predstavuje objem približne 1,5 miliardy kubických metrov plynu.

Bratislava 16. septembra (TASR) - Slovenský plynárenský priemysel (SPP), a. s., dnes zaregistroval zníženie dodávok plynu už o takmer 25 %. TASR o tom informoval hovorca SPP Peter Bednár.

"Naša spoločnosť napriek tomu ubezpečuje, že na zákazníkov SPP táto situácia nemá žiadny vplyv a plynulé dodávky sú v plnej miere zabezpečené. Aj po spomínanom znížení vie SPP pokryť dennú spotrebu všetkých svojich zákazníkov na Slovensku, od domácností až po veľké priemyselné podniky," ubezpečil.

SPP ako kľúčový dodávateľ zemného plynu na Slovensku a zároveň dodávateľ poslednej inštancie má podľa neho pre prípadné obmedzenie dodávok plynu k dispozícii viacero nástrojov pre zabezpečenie plynulého zásobovania všetkých svojich zákazníkov.

Podzemné zásobníky sú podľa Bednára k dnešnému dňu naplnené takmer na maximum, čo predstavuje objem približne 1,5 miliardy kubických metrov plynu.

"To znamená, že objem plynu uskladnený len v zásobníkoch tak stačí na pokrytie spotreby všetkých zákazníkov SPP na približne päť mesiacov," dodal.