Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

SPP neustále dôkladne sleduje krátenie dodávok plynu z východu

Socha ukrajinského básnika a spisovateľa Tarasa Ševčenka sa nachádza vedľa budovy, ktorá propaguje ruský štátny plynárenský gigant Gazprom. Foto: TASR/AP

Uviedol to dnes pre TASR hovorca SPP Michal Holeš. "Neustále platia prijaté opatrenia, vďaka ktorým sa dokážeme postarať o všetkých našich zákazníkov aj v mimoriadnej situácii".

Bratislava 26. novembra (TASR) - Spoločnosť Slovenský plynárenský priemysel (SPP), a. s., neustále dôkladne sleduje krátenie dodávok zemného plynu z východu. Uviedol to dnes pre TASR hovorca SPP Michal Holeš.

"Neustále platia prijaté opatrenia, vďaka ktorým sa dokážeme postarať o všetkých našich zákazníkov aj v mimoriadnej situácii. Vďaka týmto opatreniam SPP dnes poskytuje najvyššiu mieru bezpečnosti dodávok,"
ubezpečil.

"Naplnili sme podzemné zásobníky, urobili sme mimoriadne nákupy na spotovom trhu a tiež sme podpísali kontrakt so spoločnosťou E.ON o dodávkach zemného plynu, aby sme čo najviac zlepšili našu pozíciu,"
zdôraznil.

SPP podľa jeho slov tak z nezávislých zdrojov v prípade mimoriadnej situácie dokáže zabezpečiť viac ako 30 % štandardnej dennej spotreby plynu všetkých svojich zákazníkov, domácností aj firiem, a tým výrazne znížiť závislosť od dodávok z východu ako jediného zdroja zemného plynu.