Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Ekonomika

SPP: Záujem zákazníkov ohľadom vratiek za plyn postupne utícha

Ilustračné foto Foto: TASR/Pavel Neubauer

Vratku za plyn, v sume od 10 eur do 165 eur, si na základe poukazu môžu domácnosti prevziať na pošte.


Bratislava 6. februára (TASR) - Záujem verejnosti o informácie ohľadom vratiek za plyn slabne. "Aktuálne záujem zákazníkov postupne utícha, počty otázok zaslaných na našu facebookovú stránku, či do e-mailovej schránky už počítame na desiatky denne," uviedol pre TASR špecialista externej komunikácie spoločnosti Slovenský plynárenský priemysel, a.s., (SPP) Michal Holeš.

Celkovo sa počty záujemcov o informácie o vratkách podľa neho pohybujú rádovo v státisícoch. "Na drvivú väčšinu otázok našli ľudia odpovede na stránke www.spp.sk/vratky, ktorú sme vytvorili ako prvý dodávateľ energií na Slovensku, aby sme udržali maximálnu informovanosť našich zákazníkov," dodal.

Premiér Robert Fico (Smer-SD) minulý týždeň (27.1.) spolu s ministrom hospodárstva SR Vazilom Hudákom (nominant Smeru-SD) osobne na bratislavskej hlavnej pošte podal prvé listové zásielky s vratkami za plyn, ktoré sa prostredníctvom Slovenskej pošty distribuujú do domácností.

Vratku za plyn, v sume od 10 eur do 165 eur, si na základe poukazu môžu domácnosti prevziať na pošte. Na prevzatie vratky za plyn bude mať domácnosť následne 60 dní. "Ide o odberateľov plynu v domácnostiach, ktorí sú priamymi zákazníkmi niektorého z dodávateľov plynu pre domácnosti. Teda nejde len o Slovenský plynárenský priemysel, ale môže ísť aj o alternatívnych dodávateľov plynu pre domácnosti. Musí ísť však o takú domácnosť, ktorá mala k 1. novembru 2015 uzavretú so svojím dodávateľom platnú zmluvu o dodávke plynu," priblížil minulý týždeň Fico.

Po uplynutí 60-dňovej odbernej lehoty pošta vráti finančné prostriedky odosielateľovi. Adresát musí potom požiadať o opätovné zaslanie odosielateľa vratky, teda Ministerstvo hospodárstva SR, na adrese Mierová 19, 827 15 Bratislava 212.