Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

Spravbytkomfort Prešov avizuje nižšiu cenu tepla

Ilustračné foto Foto: ifoyer.com

Navrhovaná výška variabilnej zložky maximálnej ceny tepla na rok 2017 je bez DPH 0,0420 eur/kWh a fixná zložka maximálnej ceny tepla bez DPH 170 eur/kW.

Prešov 28. septembra (TASR) – Najväčší výrobca a dodávateľ tepla v meste Prešov, Spravbytkomfort, a. s., Prešov avizuje pre budúci rok nižšiu cenu tepla. Ako informovala TASR Adriana Birošová z marketingu, ich spoločnosť navrhla na schválenie Úradu pre reguláciu sieťových odvetví pre rok 2017 pokles ceny tepla ako v predchádzajúcich rokoch.

„Požiadali sme o schválenie nižšej ceny tepla pre našich zákazníkov na rok 2017. Navrhovaná výška variabilnej zložky maximálnej ceny tepla bez DPH je 0,0420 eur/kWh a fixná zložka maximálnej ceny tepla bez DPH 170 eur/kW,“ skonštatovala riaditeľka spoločnosti Spravbytkomfort Natália Banduričová.

Ako zdôraznila, okrem poklesu ceny zemného plynu na svetových trhoch sa pod zníženie výšky variabilnej zložky ceny tepla podpísali v značnej miere aj investície do modernizácie tepelného hospodárstva.

Od roku 2009 sa spoločnosť Spravbytkomfort rozhodla ísť cestou ochrany životného prostredia a investovala do využívania obnoviteľných zdrojov energie. A to predovšetkým v dvoch kotolniach na biomasu – na Sídlisku III a na sídlisku Sekčov.

„V roku 2014 bola ukončená rozsiahla investícia do kogeneračnej jednotky na sídlisku Šváby. To všetko prináša osoh obyvateľom Prešova v podobe finančnej úspory a tiež čistejšieho ovzdušia v meste Prešov. Investície do obnoviteľných zdrojov energie sa vyplatili,“ uviedol Paul Minarik, člen predstavenstva Spravbytkomfortu a zástupca Energiecomfort Viedeň.

Akcionármi spoločnosti Spravbytkomfort Prešov, ktorá vznikla v roku 2005, je mesto Prešov a Energiecomfort Viedeň. Teplo distribuuje do 23.000 bytov a 89 nebytových priestorov v meste.