Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Ekonomika

Sprístupnenie novej webovej stránky ÚS SR sa posúva na 14. decembra

Nová webová stránka www.ustavnysud.sk je súčasťou projektu, ktorý umožní občanom v konaní pred ÚS využívať elektronické služby.

Košice 1. decembra (TASR) – Nová webová stránka Ústavného súdu (ÚS) SR bude verejnosti sprístupnená 14. decembra 2015. Informoval o tom dnes ÚS v súvislosti s celkovým posunom termínu ukončenia projektu Elektronizácia služieb ÚS SR, a to z konca novembra na 31. decembra tohto roka.

"Dňa 27. novembra 2015 bol podpísaný s Ministerstvom financií SR Dodatok č. 5 Zmluvy o nenávratnom finančnom príspevku k uvedenému projektu, ktorý je realizovaný v rámci operačného programu Informatizácia spoločnosti – Tvoríme vedomostnú spoločnosť financovaného z prostriedkov Európskeho fondu regionálneho rozvoja. Na základe tohto Dodatku okrem iného dochádza k zmene termínu ukončenia projektu," uviedol ÚS na svojej webstránke www.concourt.sk.

Nová webová stránka www.ustavnysud.sk je súčasťou projektu, ktorý umožní občanom v konaní pred ÚS využívať elektronické služby. Cieľom je aj väčšia dostupnosť informácií o konaniach a elektronizácia interných procesov, čím sa zrýchli a zefektívni priebeh konaní pred ÚS. Projekt trval zhruba dva roky, nenávratný finančný príspevok naň predstavuje 3,5 milióna eur.

"Dosiahnutie vytýčených cieľov projektu sa premietne do zavedenia elektronickej komunikácie s účastníkmi konania, a to od podania žiadosti alebo návrhu na začatie konania cez elektronické prideľovanie spisov, sprístupňovania spisov, respektíve jeho častí, v elektronickej podobe účastníkom konania, až po elektronické rozhodnutia a elektronické doručovanie verejných listín," informoval ešte 19. novembra vedúci Kancelárie ÚS Ivan Mikuš.