Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Ekonomika

MF SR: Slovensko pomôže Kube s opravou elektrárne

Minister financií Peter Kažimír (vľavo) sa stretol s kubánskou delegáciou, ktorú viedol minister energetiky a baní Alfredo López Valdés v piatok 24. marca 2017 Foto: Teraz.sk/MF SR

Ide o jednu z najväčších elektrární na východe Kuby s výkonom 500 megawattov a takmer 800 zamestnancami.

Bratislava 24. marca (TASR) – Slovensko pomôže Kube opraviť tepelnú elektráreň Felton. Ide o jednu z najväčších elektrární na východe Kuby s výkonom 500 megawattov a takmer 800 zamestnancami. TASR informoval Tlačový odbor Ministerstva financií (MF) SR.

Minister financií Peter Kažimír (Smer-SD) sa dnes stretol s kubánskou delegáciou, ktorú viedol minister energetiky a baní Alfredo López Valdés. „Dnešné rokovania boli zavŕšením niekoľkodňovej návštevy predstaviteľov Kubánskej republiky na Slovensku. Výsledkom je podpis dvoch dokumentov súvisiacich s rekonštrukciou 1. bloku tepelnej elektrárne Felton, ktorý potrebuje po minuloročnej havárii kompletnú opravu,“ uviedol tlačový odbor.

Prvým dokumentom, ktorý bol podpísaný, je Ponuka financovania projektu Felton. Ďalším dokumentom je zmluva o oprave a modernizácii elektrárne Felton 1, ktorú by mali realizovať slovenskí dodávatelia.

Okrem opravy elektrárne by sa na Kube mali realizovať aj ďalšie energetické projekty. Záujem o spoluprácu s Kubánskou republikou majú podľa rezortu financií aj ďalšie slovenské spoločnosti, ktoré by chceli investovať do oblasti potravinárstva či obnoviteľných zdrojov energie.