Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Ekonomika

SR podpísala memorandum o spolupráci v rámci Vodíkovej rady troch morí

Ilustračná snímka. Foto: TASR

V piatok o tom informovala Národná vodíková asociácia Slovenska (NVAS).

Bratislava 19. mája (TASR) - Organizácie z oblasti vodíkových technológií z Poľska, Českej republiky, Estónska, Litvy, Lotyšska, Slovenska, Slovinska, Maďarska a Ukrajiny sa stali členmi Vodíkovej rady troch morí (3 Seas Hydrogen Council). Dohodu podpísali počas druhej výročnej konferencie H2Poland v Poznani v utorok (16. 5.). V piatok o tom informovala Národná vodíková asociácia Slovenska (NVAS).

Cieľom je podľa predsedu NVAS Jána Weiterschütza pomáhať propagovať regionálne záujmy, formovať európske právne predpisy s ohľadom na povahu jednotlivých regiónov a podporovať iniciatívy na financovanie novovznikajúceho vodíkového ekosystému.

Členmi Vodíkovej rady troch morí sú vodíkové organizácie Vodík Poľsko, Česká vodíková technologická platforma (HYTEP), Ukrajinská vodíková rada, Maďarská asociácia pre vodíkovú technológiu, Pomoranský klaster vodíkových technológií, Estónsky vodíkový klaster, Národná vodíková asociácia Slovenska, Litovská vodíková energetická asociácia a Národná vodíková asociácia Slovinska.