Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Ekonomika

Súťaž na obchvat Prievidze plánujú vyhlásiť v prvom polroku tohto roka

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Prvú verejnú súťaž na zhotoviteľa výstavby časti obchvatu Prievidze zrušili cestári v novembri 2023, ich rozhodnutie súviselo s podkladmi obstarávania.

Prievidza 9. apríla (TASR) - Slovenská správa ciest (SSC) plánuje opätovne vyhlásiť verejnú súťaž na dodávateľa výstavby časti obchvatu mesta Prievidza v prvom polroku tohto roka. TASR o tom v utorok informovala hovorkyňa spoločnosti Jana Lukáčová.

Prvú verejnú súťaž na zhotoviteľa výstavby časti obchvatu Prievidze zrušili cestári v novembri 2023, ich rozhodnutie súviselo s podkladmi obstarávania.

"V súčasnosti SSC intenzívne finalizuje podklady pre vyhlásenie nového obstarávania na zhotoviteľa tohto diela. V súlade so zákonom o verejných prácach aktualizovala dokumentáciu stavebného zámeru, v ktorej je predbežná hodnota zákazky stanovená na 39,9 milióna eur," priblížila Lukáčová.

Aktuálne stavebný zámer podľa nej posudzuje štátna expertíza na Ministerstve dopravy SR. "Po získaní expertného stanoviska k dokumentácii SSC počíta, že obstarávací proces začne v prvom polroku 2024," avizovala.

Predmetom zákazky bude výstavba ďalšej časti obchvatu v trase budúcej cesty I/64 po okraji miest Prievidza a Bojnice. Stavba bude súčasťou dobudovania I. etapy I. stavby. "Jej výstavbou vznikne základný komunikačný systém obchvatu I/64 miest Prievidza a Bojnice s konečným cieľom vylúčenia ťažkej tranzitnej dopravy z centra miest, čím sa zníži zaťaženie okolitého prostredia splodinami a hlukom," skonštatovala hovorkyňa SSC.