Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Ekonomika

Dajte si POZOR: Podvodník volá ľuďom a žiada zaplatiť za elektrinu

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Volajúci vyzýva na okamžitú úhradu peňažných prostriedkov, zmluvnej pokuty.

Žilina 22. marca (TASR/Teraz.sk) - Stredoslovenská energetika (SSE), a.s. upozorňuje zákazníkov na podvodné telefonáty od neznámej osoby o zistenom neoprávnenom odbere. TASR o tom informovala hovorkyňa spoločnosti Michaela Krivá.

Doplnila, že volajúci vyzýva na okamžitú úhradu peňažných prostriedkov (zmluvnej pokuty). "Je veľmi agresívny, vyhráža sa zákazníkom nahlásením neoprávneného odberu na polícii. Pretože ide o trestný čin, zákazníkov označuje za delikventov," uviedla Krivá.

"SSE nerealizuje takéto hovory, preto vystríhame našich zákazníkov, aby boli opatrní v prípade, že niekto podobným spôsobom žiada úhrady," upozornila hovorkyňa SSE.

Vysvetlila, že hovor je z telefónneho čísla so slovenskou predvoľbou. "Ide o číslo +421971217265. Pri spätnom volaní zákazník zistí, že ide o telefónne číslo so zvýšenou tarifou a následne, že číslo neexistuje. SSE upozorňuje svojich zákazníkov, aby telefónne číslo s predvoľbou 0971 nedvíhali a ak ho zodvihnú, aby v nijakom prípade nerealizovali platbu, ktorú ich volajúci núti uhradiť," zdôraznila Krivá.

"Ak majú zákazníci akékoľvek otázky alebo pochybnosti, môžu kontaktovať Zákaznícku linku pre domácnosti na telefónnom čísle 0850 111 468 alebo 0906 252 525," uzavrela hovorkyňa SSE.

Do redakcie Teraz.sk sa ozval čitateľ Andrej, ktorý potvrdil, že z vyššie uvedeného čísla tiež prijal hovor. "Zazvonil telefón a hlas na druhej strane mi povedal, aby som zaplatil za elektrinu, lebo že mám nejaký nadmerný odber. Niečo v tom zmysle. Nepustil ma k slovu, stále si húdol svoje. Stále mi opakoval, aby som peniaze zaplatil," opísal nepríjemný zážitok Andrej.